Kavitációs zsírbontás

40kHz Kavitációs Zsírbontó fej
40kHz Kavitációs Zsírbontó fej

KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁS

A kavitációs zsírbontás során a bőr alatti zsírsejtekre egy 40.000 Hz-es ultrahangrezgés hat, amely a zsírsejteket rezgésbe hozza és a sejtek közötti térben mikro vákuumbuborékot képez, aminek hatására a zsírsejtek túlnyomás alá kerülnek, ennek eredményeként megbomlik a sejtburok és a zsír triglycerinre és zsírsavra bomlik, majd elfolyik a sejtek közötti térben.

A kavitálás egy erős hanghullám okozta robbanás, melynek hatására a zsírsejtek szinte szó szerint szétrobbannak, majd egymástól elkülönülve, szétrobbanva, leválva távoznak a kötött szöveti részből és az anyagcsere folyamatok által szervezetünk a szétroncsolt zsírsejteket kivezeti. Ezek a  hullámok, behatolva a bőr alá a zsírfalon megakadnak, melynek a felszíni részét leomlasztják, lerobbantják a helyéről, mely leomlott, lebontott zsírsejteket a szervezet az anyagcsere-folyamatok útján kiszállítja.

A kavitációs zsírbontás során felszabadulnak zsírok és salakanyagok a szervezetben, ezek a nyirokrendszeren keresztül kerülnek az érrendszerbe, majd onnan a méregtelenítő szervekhez (máj, epe, vese), majd a vizelettel és széklettel távoznak. Ennek a folyamatnak a hosszúsága változó lehet, de lényegesen felgyorsítható, ha magas a folyadékbevitel, vagy akár nyirokmasszázzsal kombináljuk.

A sejtek intenzív rezgéséből adódó hőtermelés hatására javul a sejtek anyagcseréje és gyorsul a nyirokáramlás, illetve nő a sejtfalak áteresztő képessége így a kezelés közben és után alkalmazott gélek hatóanyagai könnyebben bejutnak a sejtekbe.

Meddig tart a kavitációs zsírbontás hatása?

A kavitációs zsírbontás után nem jellemző a jojó-effektus, hatása a kezelt területen tartós marad. A kavitációs zsírbontás végleges és célzott zsírbontó kezelés, teljesen fájdalommentesen képest zsírsejtpusztulást okozni.

Ellenjavallatok

Kérlek titeket, hogy olvassátok el alaposan az ellenjavallatokat és csak akkor gyertek, ha egyik felsorolt probléma sem áll fent!

 • Gyomorfekély
 • Magas vérnyomás, szív-és érrendszeri megbetegedések
 • Cukorbetegség és egyéb anyagcsere megbetegedések
 • Terhesség, szoptatás
 • Asztma
 • Mélyvénás trombózis.
 • Bármilyen műtét után 3 hónapig (egyéb műtét megbeszélés tárgya, illetve orvosi jóváhagyás)
 • Vérzékenység
 • Menstruáció idején
 • Lázas betegség
 • Hastáji rendellenesség, hőre érzékenység
 • Daganatos megbetegedések, gyulladásos megbetegedés
 • A bőr tisztázatlan típusú vagy rosszindulatú elváltozásai, ödéma
 • A szervezetbe beépített bármilyen (kemény műanyag, fém stb.) Tárgy, műtéti implantátum, pacemaker stb.

Gyakori kérdések

Heti hány alkalommal lehet kavitációs zsírbontásra jönni?

Heti 1x, maximum 2x akkor az esetben, ha extra sok folyadékot fogyasztasz és mozogsz is. Heti 4-5 nap kell ahhoz, hogy a szervezet a lebontott zsírmennyiséget elszállítsa.

Mennyi vizet kell fogyasztani kavitálás után?

Minél többet, de minimum 1,5 literrel többet mint amennyit alapvetően szoktál, így tudnak kiürülni a szervezetből a méreganyagok.

Hány alkalom kell ahhoz, hogy legyen látható eredmény?

Minimum 3, de inkább 5 (a probléma mértékétől függ)

Mennyit ideig javasolt a kezelésre járni?

10 alkalom javasolt a maximális eredmény elérése érdekében, aztán érdemes 1-2 hónapos szünetet tartani az adott területen, de más területet lehet kezelni.

Mi kell ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés?

Rendszeresség: heti egyszer mindenképp jönni kell
Sok folyadék: többre van szükség, mint amit általában szoktál inni
Mozgásra, táplálkozásra érdemes figyelni a maximális hatás érdekében

Hogyan érdemes igénybe venni a kezelést?

A kavitációs zsírbontást és a rádiófrekvenciás bőrfeszesítést igénybe lehet venni külön-külön is, de nagyon hatékony egyben kombinált kezelésként.

Fájdalmas a kezelés?

A kavitációs fej semmilyen kellemetlen érzést nem okoz a kezelés során.